Izmeklētāji nesaista ar teroristiem otrdien Maskavas metro notikušo traģēdiju, kurā dzīvību zaudējuši jau vismaz 12 cilvēki, otrdien, 15.jūlijā, norādījis Krievijas ārkārtas lietu ministrs Vladimirs Pučkovs.

Avots Maskavas tiesībsargājošajās iestādēs aģentūrai "ITAR-TASS" pastāstīja, ka avārijas brīdī metro sprādziena nebija. "Informācija par it kā notikušu sprādzienu metro tunelī starp pieturām Slāvu bulvāris un Uzvaras parks ir nepamatota. Šis negadījums visdrīzāk notika cilvēciskas kļūdas dēļ," aģentūrai sacīja avots.

Pēc notikušā ir sākts kriminālprocess par transporta drošības prasību pārkāpšanu, sacījis izmeklētāju pārstāvis Vladimirs Markins. "Būs nepieciešama ekspertīze, lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc vilciens nobrauca no sliedēm. Izmeklētāji joprojām strādā notikuma vietā," sacīja Markins.

Izmeklētāji šobrīd uzskata, ka traģēdija notika, jo netika ievērotas drošības prasības. Avārija notika ap pulksten pēc Maskavas laika, proti, pulksten 7:35 pēc Latvijas laika. No sliedēm nobrauca vilciens, kurš devās pa metro zilo līniju un tas notika starp pieturām Slāvu bulvāris un Uzvaras parks. Mediji vēsta, ka tas ir laiks, kad metro ir ļoti daudz cilvēku.

"Ziņas par bojā gājušajiem un ievainotajiem vēl tiks precizētas, kā arī tiks skaidroti zaudējumi, kas nodarīti Maskavas metro," norādījis izmeklētāju pārstāvis.

Sākotnēji tika ziņots par diviem traģēdijā mirušiem cilvēkiem, bet nu jau to skats pieaudzis līdz 19. Maskavas metro pārstāvji apliecina, ka starp mirušajiem ir arī vilciena mašīnists. Taču Maskavas mēra vietnieks Pjotrs Birjukovs vēlāk raidsabiedrībai BBC bilda, ka mašīnists ir dzīvs un atrodas slimnīcā.

Piecu vilciena vagonos atrastu cilvēku mirstīgās atliekas vēl nav identificētas, aģentūrai "ITAR-TASS" sacījis avots.

Tiek lēsts, ka divu diennakšu laikā metro līnija, kurā notika avārija, atsāk savu darbu. "Es domāju, ka šī metro atzara darbība tiks atjaunota vienas ar pusi, divu diennakšu laikā," pilsētas vadītāju citē BBC.

Jau vēstīts, ka slimnīcās nogādāti 106 cilvēki un 50 no viņiem ir smagi cietuši. Savukārt 149 cilvēkiem sniegta medicīniska palīdzība uz vietas, viņi nav hospitalizēti.

Maskavas metro ir viena no pasaulē noslogotākajām pilsētas transporta sistēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!