Tūkstošiem cilvēku Vācijā 3.decembrī pēdējā gaitā izvadījuši jaunu sievieti, kas tika nogalināta pēc tam, kad viņa no varmākas aizstāvēja divas meitenes.

Tusai Albeirakai, nākot ārā no "McDonald's" ātrās apkalpošanas restorāna, Ofenbahā 15. novembrī pa galvu iesitis kāds 18 gadus vecs vīrietis. Pēc sitiena pa galvu jaunā sieviete ieslīga komā un pēc divām nedēļām viņai atslēdza dzīvību uzturošās iekārtas.

Pirms uzbrukuma Albeireika aizstāvēja divas meitenes, kuras "McDonald's" restorāna tualetē tika vajātas. Viņa sadzirdējusi saucienus pēc palīdzības un iejaukusies notiekošajā. Vēlāk viens no vajātājiem atgriezās un uzbruka viņai autostāvvietā, sitot ar akmeni vai nūju pa galvu.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka uzbrucējs ir no Serbijas.

Cietušās vecāki nolēmuši ļaut izslēgt dzīvību uzturošās iekārtas, kad ārsti secināja, ka jaunā sieviete nekad neatgūs samaņu un viņas smadzenes ir "mirušas".

Vācijas prezidents Joahims Gauks drošsirdīgo meiteni nosaucis par "paraugu". "Tāpat kā neskaitāmi daudz iedzīvotāju, arī es esmu satriekts un sašutis par šo briesmīgo aktu. Tusa ir pelnījusi pateicību un cieņu no mums visiem," Vācijas prezidents rakstiski izteica līdzjūtību sievietes vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!