Foto: AP/Scanpix

Ukrainas drošības dienests (UDD) publicējis sarunu ierakstus, kuros dzirdams kā nemiernieki un Krievijas drošības spēki kopīgi cenšas noslēpt informāciju par "melnās kastes" atrašanās vietu.

18.jūlijā UDD "Youtube" vietnē  ievietojis sarunas ierakstu starp nemiernieku  bataljona "Austrumi" komandieri Aleksandru Hodanovski un Krievijas  "ārkārtas situāciju darbinieku" Alekseju, abi apsprieduši nokritušās lidmašīnas "melnās kastes" jautājumu.

Sarunas laikā Hodakovskis Aleksejam saka: "Ļoti operatīvi uzzini [pie kā ir "melnās kastes"]. Steidzami! Maskavu interesē, kur ir kastes. Tām ir jābūt mūsu kontrolē."

Sarunā ar citu "ārkārtas situāciju dienesta darbinieku" Andreju, viņš atzīmē: "Man ir lūgums. Tas nav no manis. Mūsu biedrus "uz kalna" ļoti interesē "melno kastu" liktenis. Tās ir domātas Maskavai."

Hodakovskis ierakstā brīdina: "viss, kas tiek atrasts lidmašīnas katastrofas vietā, nedrīkst nonākt "svešās rokās" – "EDSO un citiem".

Svētdien ziņu aģentūra „Reuters” publicēja video, kur redzams, ka glābeji izvelk „melno kasti”. Aģentura ziņo, ka video ir nofilmēts piektdien. 

Tikmēr glābēji turpina savu darbu avārijas vietā, kas atrodas 40 kilometru attālumā no Krievijas robežas. Ukrainas glābšanas dienests ziņo, ka bruņoti separātisti kavē glābšanas darbus.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17.jūlijā virs prokrieviski noskaņoto separātistu kontrolētā reģiona Ukrainas austrumos tika notriekta "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!