Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki, veicot bandītiska grupējuma neitralizēšanas operāciju, Mariupolē aizturējuši tā sauktās "Doņeckas Tautas Replikas" (DTR) kaujinieku "Osetīnu", kurš plānojis diversijas pret Ukrainas politiķiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Noskaidrots, ka 1972. gadā dzimušais Ukrainas pilsonis kopš maija darbojās nelikumīgā bruņotā grupējumā, ko vada komandieris, kurš zināms ar segvārdu "Čečens". Pēc Mariupoles atbrīvošanas "Osetīns" palicis pilsētā un slēpies īrētā dzīvoklī, uzturot sakarus ar kaujiniekiem un izpildot viņu uzdevumus, kas ietvēra informācijas vākšanu par Ukrainas spēku pozīcijām.

"Tuvākajās dienās kaujinieks plānoja izbraukt no pilsētas un DTR diversiju grupas sastāvā organizēt virkni bruņotu uzbrukumu politiskajiem darboņiem, kuri apmeklē pretterorisma operācijas norises zonu," teikts UDD paziņojumā.

14. oktobrī UDD pretizlūkošanas grupas darbinieki bruņoto kaujinieku aizturēja.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos notiek Ukrainas armijas un Krievijas atbalstīto kaujinieku cīņas, kopš aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!