Foto: EPA/LETA

ASV armija lēš, ka Ukrainas austrumos atbalstu Maskavas apbruņotajām teroristu bandām sniedz aptuveni 12 000 Krievijas karavīru, otrdien paziņoja Eiropā dislocēto ASV spēku komandieris ģenerālis Bens Hodžs.

Starp Ukrainā esošajām krievu militārpersonām ir militārie padomnieki, ieroču sistēmu apkalpes locekļi, kā arī kaujas vienību personālsastāvs, uzstājoties ar runu Berlīnē, norādīja Hodžs.

Viņš piebilda, ka pērn anektētajā Krimas pussalā atrodas vēl 29 000 Krievijas karavīru, bet vēl 50 000 izvietoti pie Krievijas un Ukrainas robežas, būdami gatavi iejaukties, ja Ukrainas armija gūtu pārsvaru pār teroristu un krievu algotņu bandām.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ukrainas spēki pēc smagām kaujām februārī zaudēja kontroli pār stratēģiski svarīgo Debaļceves pilsētu. Maskavas atbalstītie kaujinieki uzbrukumus Ukrainas spēkiem turpināja par spīti pamieram, kurš stājās spēkā 15. februārī.

Kijeva un Rietumi Ukrainas konflikta laikā vairākkārt ir apsūdzējuši Maskavu, ka tā sūta ieročus un kaujiniekus uz Ukrainu. Par spīti virknei liecību, kas norāda uz Krievijas spēku un bruņojuma klātbūtni Ukrainas austrumos, Kremlis savu saistību ar karu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!