Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrija noliegusi atsevišķu žurnālistu paziņojumus sociālajos tīklos un virknes mediju izplatīto informāciju par aizsardzības ministra Valērija Heleteja paziņojumu, ka "Krievija Ukrainā pielietojusi taktiskos kodolieročus", vēsta aģentūra UNIAN.

"Informācija ne pilnībā atbilst Ukrainas aizsardzības ministra teiktajam privātā sarunā ar viena no Ukrainas televīzijas kanālu korespondentu," teikts ministrijas paziņojumā.

Heletejs sarunas laikā norādījis, ka Uzbrukumā Luhanskas lidostai pielietots pašgājēja mīnmetējs 2C4 "Tulpan". Līdzās mīnām un reaktīvajiem lādiņiem šis ierocis var tikt izmantots, lai šautu maza izmēra kodolmunīciju, kuru eksplozijas jauda nav mazāka par vienu kilotonnu. Par to varētu liecināt lidostas ēkai nodarītie postījumi, teicis ministrs.

"Tajā pašā laikā, pārbaudīt, vai šaušanas laikā pielietoti kodolieroči vai citi nezināmi plašas iedarbības lādiņi, var tikai speciālisti un ar speciālu aprīkojumu, kas pašlaik nav iespējams, jo Luhanskas lidosta neatrodas pretterorisma spēku kontrolē," uzsver ministrija, aicinot žurnālistus izvērtēt informāciju. 

Jau vēstīts, ka telekanāla "Inter" žurnālists Romāns Bočkala sociālajos tīklos pavēstīja, ka saskaņā ar Ukrainas aizsardzības ministra Valērija Heleteja teikto, Krievija uzbrukumā Luhanskas lidostai izmantojusi taktiskos kodolieročus.

Luhanskas lidostu Ukrainas spēki pameta 1. septembrī pēc masīva Krievijas karavīru uzbrukuma. Lidostai nodarītos postījumus var redzēt šeit.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Krievija uz Austrumukrainu ir nosūtījusi jaudīgos mīnmetējus "Tulpan". Šie ieroči piemēroti neliela izmēra kodolieroču šaušanai, kā arī tiem ir spēcīgi konvenciālie lādiņi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!