Foto: Reuters/Scanpix

26. oktobrī, svētdien, trīs Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki (ĀM), astoņi Saeimas deputāti un divi Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji novēro Ukrainas parlamenta – Augstākās radas ārkārtas vēlēšanas, portālu "Delfi" informē ĀM.

ĀM darbinieki ārkārtas vēlēšanas dažādos Ukrainas reģionos novēros ka kā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īstermiņa novērotāji līdz 30. oktobrim.

Gaidāmo ārkārtas parlamenta vēlēšanu veiksmīga aizvadīšana atbilstoši starptautiskajiem standartiem ir būtisks Ukrainas stabilizācijas un reformu procesa elements, uzsver ĀM.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko šā gada 25. augustā izsludināja Ukrainas parlamenta ārkārtas vēlēšanas.

Ukrainas valdība ir uzsvērusi arī to, ka parlamenta vēlēšanās Ukrainas pilsoņi varēs novēlēt tikai "drošajās" jeb Kijevas kontrolētajās teritorijās. Valdība vienkāršojusi kārtību, kādā vēlēšanu apgabalos var reģistrēties iekšēji pārvietotās personas un Ukrainas pilsoņi no Krievijas anektētās Krimas.

EDSO vēlēšanu novērošanas misijā Ukrainā ārkārtas parlamenta vēlēšanu novērošanai kopumā izvietojusi 80 ilgtermiņa novērotājus, no šā gada 25. septembra līdz 4. novembrim, un 600 īstermiņa novērotājus, no 21. oktobra līdz 30. oktobrim.

Kopā no Latvijas ārkārtas parlamenta vēlēšanas Ukrainā novērot dodas 13 īstermiņa novērotāji - trīs ĀM darbinieki, astoņi Saeimas deputāti un divi Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!