Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Ukrainas spēku pozīcijas pirmo reizi vairāku mēnešu ilgā konflikta laikā apšaudītas no jūras, vēsta "Korrespondent.net", atsaucoties uz grupas "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku.

No jūras uguns atklāta pa armijas kontrolposteni pie Doņeckas apgabala apdzīvotās vietas Novoazovskas, informē Timčuks. Apšaude notikusi ar mīnmetēju, kurš uzstādīts uz kutera. 

Novoazovska atrodas pie Azovas jūras Taganrogas līča, netālu no robežas ar Krieviju. Apdzīvotā vieta atrodas pie ceļa, kas no Krievijas ved uz Ukrainas pilsētu Mariupoli.

Tāpat armijas pozīciju apšaudes notikušas arī citās vietās, tai skaitā uguns atklāta pa Luhanskas lidostu. Savukārt kontrolpostenim pie Kamjankas uzbrukts ar mikroautobusu, kurš pildīts ar sprāgstvielām. Iespējams, ka pie stūres tam sēdējis terorists pašnāvnieks, atzīmē Timčuks.

Vēstīts, ka pirmdien Ukrainas spēki no prokrieviskajiem kaujiniekiem atbrīvoja Doņeckas apgabala Dzeržinsku, kā arī Rubižnes pilsētu.

Video: Dzeržinska pēc kaujas

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!