Foto: AP/Scanpix
Ukrainas notikumu atkārtojumam Latvijā varētu pietikt ar 500 nemierniekiem, Krievijas ziņu medijam "NewsBalt.ru" intervijā norādījis Latvijas krievu kultūras centra Maskavā vadītājs Andrejs Neronskis.

Intervijā Neronskis norādījis, ka rietumi piever acis uz krievu tautiešu diskrimināciju Latvijā, un jāņem vērā, ka krievu pacietība nav neizmērojama. To teikdams, Neronskis piebilst: "Ļoti iespējams, ka pietiktu ar aptuveni 500 nemierniekiem, lai panāktu, ka arī Latvija pārstāj eksistēt kā vienota valsts".

Neronskis arī portālam skaidrojis, ka, ņemot vērā cik ļoti NATO spēki Baltijā ir izkaisīti pa visu teritoriju, ja pēkšņi sāktos nemieri, viņi varētu arī nebūt lieli palīgi.

Tāpat arī Latvijas krievu kultūras centra Maskavā vadītājs raksturojis Latvijas armiju kā nepieredzējušu un bez vērā ņemama militārā aprīkojuma. Savukārt policija, līdzīgi kā Ukrainā, varētu sadalīties divās daļās, daudziem pārejot prokrieviski noskaņoto tautiešu pusē, iespējamo notikumu gaitu ieskicē Neronskis.

Portāls arī publicējis karti, kurā atklāj reģionus, kur varētu mitināties vislielākais skaits Latvijai nelojālo spēku, kartē ar sarkanu krāsu iezīmējot reģionus Latgalē un Rīgā.

Foto: newsbalt.ru
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!