Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas konfliktā, kurš ilgst jau vairākus mēnešus, miruši vismaz 2200 cilvēki, atsaucoties uz ANO ziņojumu, raksta "Deutsche Welle" krieviski rakstošā versija.

ANO secinājuši, ka katru dienu Ukrainā, teritorijās, kurās notiek kaujas, mirst vidēji 36 cilvēki. Austrumu Ukrainā, kur noris intensīvākās kaujas, kopš to sākuma ir gājuši bojā vismaz 2200 cilvēki, savā ziņojumā norādījis ANO komisārs bēgļu jautājumos.

ANO ziņojumā minēts, ka laika posmā no 16.jūlija līdz 17.augustam Ukrainā ik dienas gājuši bojā vidēji 36 cilvēki. Apmēram 468 cilvēki atrodas separātistu gūstā, raksta medijs.

Ziņojumā arī teikts, ka bruņotie grupējumi, lai nostiprinātu varu Ukrainā, ķērušies pie cilvēku nolaupīšanas, spīdzināšanas un pat nāvessodiem. ANO uzskata, ka humanitārā situācija reģionā pasliktinās un nekas neliecina par tās uzlabošanos.

Aģentūra "Reuters" norāda, ka nedz Krievijas, nedz Ukrainas valdības pārstāvji šo ziņojumu nav komentējuši.

Jau vēstīts, ka ziemā Ukrainā sākās nemieri, kuri nav rimuši līdz pat šai dienai. Ukrainas puse gandrīz ikdienas ziņo par jauniem kaujiniekiem, kuri šķērso Krievijas-Ukrainas robežu. Sadursmes notiek katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!