Foto: Shutterstock

Viens no lielākajiem Ukrainas TV kanāliem "International Commercial Television" (ICTV) savā sociālā tīkla "Facebook" lapā publicējis fotogrāfijas ar Ukrainas armijas karavīriem, kuri ceļmalā apmīļo mazus kaķēnus.

"Mūsu karavīri, ceļmalā redzot mazos izbadējušos un nobijušos kaķēnus, nebija spējīgi pabraukt tiem garām. Puiši, mēs lepojamies ar jums!" minēts ICTV fotogrāfiju parakstā.

Medija rīcība izraisījusi krasi atšķirīgas reakcijas sociālo tīklu lietotāju vidū, daudziem vēstījuma komentētājiem norādot, ka šis jau esot pārāk absurds Ukrainas mediju propagandas mēģinājums. Daži "Facebook" komentētāji medija rīcību gan uztvēruši vairāk ar humoru un pateikušies armijas vīriem, ka kara laikā neaizmirst arī par mazākajām radībiņām.

Kāds asprātis armijas vīrus nodēvējis par "kaķbanderoviešiem".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas laikā cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!