Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 13. aprīlī, Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs izsludināja "pretterorisma kampaņu". Ukrainas spēki neveiksmīgi mēģināja atgūt ieņemto Slavjansku, bet tikmēr separātistu vienības ieņēmušas vēl vairākas pilsētas, tostarp Mariupoles administratīvo ēku.

Slavjanskas domes priekšsēdētāja Neļa Štepa, kura intervijā Krievijas televīzijas kanālam "Life News" paziņoja, ka Slavjanskā drīzumā notiks referendums, kuram būtu vajadzējis notikt jau pirms vairākiem mēnešiem, svētdienas rītā pilsētu ir pametusi.

Viņa iepriekš norādīja, ka industriālajā pilsētā aptuveni 92% uzņēmumu ir saistīti ar Krieviju, turklāt tās iedzīvotāji un krievi ir asinsradinieki, kuru starpā nevar tikt pieļauts karš, kā arī paziņoja, ka visi seperātisti ir vietējie iedzīvotāji.

Sestdien Ukrainas austrumos, Slavjanskā, kas ar aptuveni 130 000 iedzīvotāju ir viena no Doņeckas apgabala lielākajām pilsētām, varu pārņēma labi bruņotas prokrieviskas vienības, kuras Ukrainas varas iestādes nosaukušas par teroristiem. Svētdien turpinās labi bruņotu vienību ekspansija arī citās pilsētās, tostarp pārņemta Mariupoles administratīvā ēka.

NATO
ģenerālsekretārs
Anderss Fogs Rasmusens
, kā arī
Zviedrijas
ārlietu ministrs
Karls Bilts
un vairākas citas augstas Rietumu organizāciju un valstu amatpersonas paziņojušas, ka prokrievisko kaujinieku vidū ir redzami Krievijas armijas formās ģērbti un ar Krievijas armijas ieročiem bruņoti speciālo vienību kareivji.

"Pretterorisma operācijas" laikā kritis vismaz pa vienam cilvēkam katrā pusē, kā arī ir vairāki ievainotie, ziņo Ukrainas Iekšlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!