Ukrainas pretterorisma operācijas spēki pirmdien apturējuši prokrievisko kaujinieku un Krievijas karavīru virzīšanos Mariupoles un Novoazovskas virzienā, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Krievijas teroristisko karavīru" pārvietošanos Mariupoles rajonā apturējusi Ukrainas spēku artilērija. Pēc tam ienaidnieka spēki pārgājuši uz nelielu grupu (10 – 20 cilvēki) darbības taktiku, informē Timčuks.

"Krievijas karavīri, kas darbojas šajā virzienā, ir pārģērbušies par vietējo "pašaizsardzību"," norāda Timčuks.

Sadursmes izcēlušās arī Volnovahas apkārtnē, kur Krievijas karavīri centušies doties dienvidu virzienā, lai pievienotos Krievijas karaspēka grupējumam pie Novoazovskas, liecina Timčuka sniegtā informācija. "Viņus veiksmīgi noturēja Ukrainas karavīri," uzsver Timčuks.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!