Foto: Reuters/Scanpix

Ja Krievija sāks iebrukumu Ukrainā, mēs savu valsti aizstāvēsim visiem spēkiem un jebkādā veidā, intervijā BBC paziņojis Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks.

Iepriekš NATO spēku virspavēlnieks Eiropā paziņojis, ka Krievijai uzbrukumam Ukrainai būs nepieciešamas 12 stundas, ja Maskava dos attiecīgu pavēli. Pēc viņa vārdiem, Krievijas rīcībā ir visi uzbrukuma nepieciešamie militārie resursi.

Iepriekš NATO dalībvalstis Briselē panāca vienošanos, ka sadarbība starp aliansi un Ukrainu tiks stiprināta un NATO atbalstīs reformas Ukrainas bruņotajos spēkos.

"Mēs vēlamies izdarīt visu, kas no mums ir atkarīgs, lai modernizētu Ukrainas aizsardzības spēkus. Un mēs esam ar mieru sadarboties ar NATO šajā jautājumā. Un mums ar NATO partneriem jau bijušas vairākas kopīgas apmācības," izteicies Jaceņuks.

Vaicāts, vai šīs mācības nebūs sava veida pēdējais piliens, kas Putinam liks izšķirties par Krievijas spēku nosūtīšanu uz Ukrainu, Jaceņuks sacīja, ka mācības nav saistītas ar dalību NATO un Ukraina patlaban šajā organizācijā negrasās iestāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!