Foto: AFP/Scanpix

Nemiernieku uzbrukumā NATO spēku kompleksam Afganistānas galvaspilsētā Kabulā otrdien gājuši bojā seši cilvēki, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Uzbrukums Kabulas ziemeļos esošajam kompleksam, ko izmanto NATO spēkus apgādājošās ārzemju kompānijas, otrdienas rītā sācies ar mīnētas kravas automašīnas sprādzienu. Eksplozijas spēks izrāvis zemē sešus metrus dziļu un 15 metrus platu bedri, ziņo "Sky News".

Trīs teroristi ar pašnāvnieku vestēm pēc sprādziena sākuši apšaudi ar sargiem, kas turpinājusies aptuveni stundu un noslēgusies ar uzbrucēju nogalināšanu.

Uzbrukumā gājuši bojā četri nepālieši, kas apsargāja kompleksu, un divi pie vārtiem stāvošu smago automašīnu vadītāji, ziņo vietējā policija. Vēl trīs cilvēki ir ievainoti.

Atbildību par uzbrukumu ir uzņēmies islāmistu grupējums "Taliban", norādot, ka cīnītāji ir iekļuvuši "svarīgā ārzemju bāzē un loģistikas noliktavā".

NATO vadītā koalīcija atbildību par drošību Afganistānā jūnijā nodeva vietējo spēku rokās, kuru spēja patstāvīgi rīkoties nereti tiek apšaubīta. NATO spēku kaujas vienības no valsts paredzēts izvest līdz 2014. gada beigām.

Pastiprinoties nemiernieku uzbrukumiem, pēdējā mēneša laikā bojā ir gājuši gandrīz 300 Afganistānas drošības spēku pārstāvju, liecina Iekšlietu ministrijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!