Kanādas galvaspilsētā Otavā slimnīcā gājis bojā karavīrs, kuru ievainoja uzbrukumā pie Kanādas kara memoriāla, vēsta Kanādas mediji.

Otavas policija trešdien paziņoja, ka, neskatoties uz viena aizdomās turamā nošaušanu, šāvēju meklēšanas operācija turpināsies.

"Kopā ar karalisko jātnieku policiju tiek izmantoti visi nepieciešami resursi, lai turpinātu operāciju," sacījis Otavas policijas priekšsēdētājs Čarlzs Bordolo.

Jau vēstīts, ka nezināms vīrietis nogalinājis karavīru, kas stāvējis goda sardzē pie kara memoriāla. Pēc tam uzbrucējs turpinājis šaušanu tuvumā esošajā parlamenta ēkā. No ēkas nekavējoties tika evakuēts Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers. Policija šāvēju bloķējusi parlamenta ēkas centrālajā daļā un nošāvusi bibliotēkas zālē. Mediji ziņo, ka izskanējuši ap 30 šāvieniem.

Policija vēlāk paziņoja, ka apšaudē varētu būt iesaistīti vēl daži cilvēki.

"Mēs aicinām cilvēkus neapmeklēt Otavas centru," brīdinājis Bordolo. Iepriekš policija jau ieteica iedzīvotājiem netuvoties logiem, neiziet uz ēku jumtiem un netuvoties parlamenta ēkai.

Otavas mērs Džimts Votsons paziņoja, ka "mūsu pilsētai un valstij šī ir skumja un traģiska diena".

Pilsētas mediķi vēsta par vēl trim apšaudē cietušajiem.

Aizdomās turamais bija bruņojies ar divstobru ieroci. CBS vēsta, ka kāds islāma ekstrēmists ar nodomu ar automašīnu notriecis divus karavīrus, viens no viņiem ir gājis bojā.

Policija turpina meklēt vēl divus aizdomās turamos par iebrukumu parlamentā.

Iepriekš Kanādas valdība paziņoja par teroristisko draudu līmeņa paaugstināšanu no zema uz vidējo.

Ārvalstu mediji atzīmē, ka oktobrī Kanāda paziņoja par atbalstu Rietumu valstīm gaisa operācijās pret grupējumu "Islāma valsts".

Otavas policija paziņojusi, ka par apšaudi parlamenta ēkā meklē vairākus aizdomās turamos. Tiek pieļauts, ka viens no viņiem varētu atrasties uz ēkas jumta. Uz blakus esošo ēku jumtiem ir pamanīti policijas snaiperi.


Aģentūra ziņo, ka pēc notikušā no parlamenta evakuēts Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers. Policija veic parlamenta apskati.


Iepriekš mediji ziņoja, ka pie parlamenta ēkas dzirdami šāvieni.


Atsaucoties uz premjerministra pārstāvi, "The Guardian" vēsta, ka dzirdēti vairāki šāvieni un šāvēja soļi, kas staigāja pa parlamenta zālēm.

Memoriāla goda sardzes karavīri pastāstījuši par vīrieti, kurš iznāca no automašīnas ar šauteni un izdarījis piecus-sešus šāvienus. Viens no šāvieniem trāpīja karavīram vēderā. Pēc mediķu ierašanās viņš nogādāts slimnīcā, viņa stāvoklis nav zināms.

Vietējie iedzīvotāji sacīja, ka redzējuši "vīrieti ar lielu ieroci". Savukārt kāds iedzīvotājs "The Guardian" sacīja, šāvējs esot iesēdies atpakaļ automašīnā un aizbraucis prom.

Policija izolēja ēku un evakuēja no parlamenta cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!