Vācija aplēsusi, ka 30% patvēruma meklētāju, kas uzdodas par Sīrijas pilsoņiem, patiesībā nāk no citām valstīm, piektdien paziņojis Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

"Aplēses balstītas uz amatpersonu novērojumiem, sevišķi federālās policijas, Migrācijas un bēgļu biroja un "Frontex"," viņš piebilda.

Preses pārstāvis uzsvēra, ka Vācija neveido oficiālu statistiku par patvēruma meklētājiem, kas sniedz nepatiesu informāciju par savu pilsonību.

Pēdējā laikā īpaši Turcijā uzplaucis viltotu Sīrijas pasu tirgus, jo atbilstoši izplatītam viedoklim nelegālie imigranti ar šādiem dokumentiem vieglāk var saņemt patvērumu Eiropas Savienībā (ES), šomēnes paziņoja ES robežu aģentūras "Frontex" priekšnieks Fabrīss Ledžēri.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Vācija šogad gaida ierodamies no 800 000 līdz miljonam patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!