Foto: AFP/Scanpix
Vācijas veselības institūcijas otrdien, 19.augustā, slimnīcā nogādājušas un noteikušas karantīnu kādai 30 gadus jaunai sievietei no Āfrikas rietumiem, vēsta aģentūra AFP.

Sieviete slimnīcā nogādātā pēc tam, kad mediķi viņai konstatēja nāvējošajam Ebolas vīrusam raksturīgus simptomus.


Mediķi sievieti hospitalizēja no kādas Berlīnes nodarbinātības biroja ēkas, kur viņa bija noģībusi. Ēkā vairākas stundas bija aizliegts pamest arī vairākiem desmitiem biroja darbinieku un apmeklētāju. Norobežota tika arī daļa ielas. Vairāki cilvēki nogādāti uz pārbaudēm slimnīcā.

Sieviete, kā ziņo laikraksts "Bild", Berlīnē esot ieradusies no Nigērijas un atzinusi, ka nesen kontaktējusies ar Ebolas vīrusa inficētiem cilvēkiem.

Berlīnes ugunsdzēsības dienesta pārstāvis Rolfs Erbe pauda, ka šādi piesardzības pasākumi īstenoti, jo paciente atbraukusi no reģiona, kuru skārusi ārkārtīgi lipīgā slimība. Viņš arī norādījis, ka līdz pārbaužu rezultātiem, vai tiešām viņa sasirgusi ar nāvējošo vīrusu, būs jāgaida kādu laiku.

Paciente ambulancē tikusi izolēta un mediķi veikuši visus nepieciešamos piesardzības pasākumus.

Ebolas vīrusa epidēmija kopš tās uzliesmojuma gada sākumā Gvinejā, jau skārusi četras nācijas Āfrikas rietumos. Šoreiz uzliesmojums ir prasījis visvairāk cilvēku dzīvību, kopš tā pirmo reizi atklāta tagadējā Kongo Republikā pirms četrdesmit gadiem.

Apvienoto Nāciju Pasaules Veselības organizācija otrdien, 19. augustā, ziņoja, ka Ebolas vīruss nogalinājis 84 cilvēkus trīs dienās, tādējādi kopējais upuru skaits pašlaik ir 1229.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!