Foto: Reuters/Scanpix
Vācijā patvēruma meklētājus izmitina bijušajā Būhenvaldes koncentrācijas nometnē Veimāras ziemeļos, vēsta portāls "Mail Online".

21 vīrietis izmitināts bijušajā koncentrācijas nometnes ēkā, kas kādreiz kalpojusi kā baraka. Patvēruma meklētāji bēdīgi slavenajā vietā gaida lēmumu, vai Vācija viņiem piešķirs bēgļa statusu.

Daļa no barakas iemītniekiem tur uzturas jau vairākus mēnešus, savukārt daļa bijušās koncentrācijas nometnē nokļuvusi pavisam nesen.

Ēka ir aprīkot ar virtuves iekārtām, divstāvu gultām un citām sadzīvē nepieciešām lietām.

Kā skaidro Vācijas amatpersona Kristians Henks, patvēruma meklētāju izmitināšana bijušajā koncentrācijas nometnē ir ārkārtas situācija. Tāpat viņš skaidroja, ka koncentrācijas nometnes angāros ir daudz brīvas vietas, kur patvēruma meklētājus izmitināt.

Laikā no 1937. līdz 1945. gadam Būhenvaldes koncentrācijas nometnē kopumā uzturējušies 250 000 ieslodzīto. Savukārt aptuveni 56 000 pastāvošajai varai nevēlamu cilvēku, tostarp ebreji, romi, karagūstekņi, tur tika nogalināti.

Foto: Reuters/Scanpix

Vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Lielu daļu ES ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts.

Ziņots, ka kopš gada sākuma, šķērsojot Vidusjūru, Eiropā ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu, bet 2750 cilvēki ceļā miruši.

Vairums Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, nokļuvušo bēgļu, necenšas palikt pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!