Foto: AP/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles partijas biedrs Mārtins Pacelts uzņēmis savās mājās divus jauniešus no Eritrejas un palīdzējis tiem atrast darbu, ziņo BBC.

"Kristīgo demokrātu" deputāts uzskata, ka ikvienam vajadzētu rast iespēju palīdzēt cilvēkiem, kuri bēg no kara. Viņš abus izmitinājis savā mājā pie Frankfurtes un palīdzējis tiem atrast darbu vietējā lielveikalā un pilsētas domē.

19 un 24 gadus vecie afrikāņi dzīvo vienā stāvā ar vienu no deputāta pieaugušajiem bērniem. Viņi runā sliktā angļu valodā, bet uzsākuši mācīties arī vācu valodu.

Šobrīd eritrejieši pie viņa ir jau mēnesi, un Pacelts uzskata, ka šāda iniciatīva palīdz apkārtējiem atbrīvoties no polarizācijas un naida pret migrantiem.

Lai gan Eritrejā šobrīd nenotiek aktīva karadarbība, tās autoritārais režīms praktiski beztiesīgos pilsoņus mēdz iesaukt militārajā dienestā, kur tiem jāpavada ilgi gadi šaušalīgos apstākļos. Daudzi no militārā dienesta arī neatgriežas. Šī iemesla dēļ jauni vīrieši no Eritrejas sastāda visai lielu skaitu no kopējās uz Eiropu plūstošās bēgļu straumes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!