Foto: RIA Novosti/Scanpix

225 Vācijas genocīda izdzīvojušie ebreji un viņu pēcteči parakstījuši vēstuli, kurā nosoda Izraēlas slaktiņu Gazā, un aicina pārtraukt genocīdu pret Palestīnas iedzīvotājiem, vēsta portāls "Telesur".

Vēstules autori arī aicina Izraēlu ļaunprātīgi neizmantot ebreju vēsturi, lai karotu pret palestīniešiem, kā arī nosoda ASV, kas sniedz Izraēlai finansiālu palīdzību. Un vēršas pie Rietumvalstīm, lai tās aktīvāk izmantotu diplomātiskos ceļus, lai sodītu Izraēlu.

"Genocīds sākas ar klusumu pasaulē," tā rakstīts vēstulē. Vēstules autori vēršas pret notiekošo dehumanizāciju pret palestīniešiem, ko klaji pauž Izraēlas amatpersonas medijos, piemēram, "The Times of Israel" un "The Jerusalem Post" laikrakstos amatpersonas esot atklāti aicinājušas veikt genocīdu pret palestīniešiem.

Tāpat Vācijas genocīda izdzīvojušie ebreji un viņu pēcteči kritizē reklāmas tādos populāros izdevumos kā "The New York Times", "Wall Street Journal" un "The Guradian", kuros, viņuprāt, "ļaunprātīgi" izmantota ebreju vēsture, lai attaisnotu Gazā notiekošo konfliktu, kura laikā ir miruši vairāki tūkstoši cilvēku, tostarp simtiem bērnu.

Ar vēstules tekstu var iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!