Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija izteikusi protestu Vācijas vēstniekam sakarā ar Vācijas finanšu ministra Volfganga Šeibles paziņojumu, kurš vilcis paralēles starp Krievijas veikto Krimas aneksiju un nacistiskās Vācijas 1938.gadā veikto Čehoslovākijas Sudetu apgabalu sagrābšanu, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Vācijas ministra "pseidozinātniskie" ekskursi ir "provokatīvi", norādīja ministrijā. Šeibles spriedumi ir "vēsturisko notikumu un faktu rupjš viltojums".

Krievijas ministrijā arī norādīja, ka "amatpersonai, kas Vācijā ieņem augstu ministrijas amatu, ir jāatbild par saviem vārdiem un ka Vācijas kanclere Angela Merkele un ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers esot jau "paspējuši distancēties" no šī finanšu ministra "izlēciena".

Šeible Krimas aneksiju pielīdzināja Sudetu apgabala sagrābšanai, pirmdien tiekoties ar kādas Berlīnes skolas skolēniem, vēsta laikraksts "Die Zeit".

"Šādas metodes Hitlers jau izmantoja Sudetu apgabalā," ministra teikto citē laikraksts.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Krievijas parlaments 18.martā ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!