Foto: Shutterstock

Kādas Vācijas skolas lēmums jūlija lielā karstuma laikā aizliegt valkāt īsus šortus izraisījis pamatīgu sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū, vēsta medijs "The Local".

Savu sašutumu interneta vidē paudušas feministes, kuras norāda, ka šis aizliegums ir seksistisks.

Šī skolas lēmuma pretinieki uzsver, ka tas meitenes jau uzreiz nostāda "vainīgā upura" lomā, savukārt lēmuma atbalstītāji norāda, ka ir jāizvērtē, kādu apģērbu ir pieļaujams vilkt, dodoties uz izglītības iestādi, un skolas uniformas atrisinātu šāda veida problēmas.

Bavārijā esošā skola vecākiem izsūtījusi vēstuli, kurā skaidro, ka "mēs necietīsim nekādus atkailinošus apģērbus" un "ikvienam, kurš valkās pārāk atkailinošu apģērbu tiks iedots liels T-krekls, ko nāksies nēsāt līdz dienas beigām".

"Mēs nevēlamies apspiest jūsu bērna individualitāti. Mēs vēlamies uzlabot vidi skolā, tā, lai visi varam justies ērti un lai tiktu atbalstītas sociālās un sabiedrības vērtības," teikts vēstulē.

Šāds skolas lēmums sacēlies plašu ažiotāžu arī tādēļ, ka par vienu no iemesliem, kādēļ aizliegts valkāt pārāk miesu atsedzošu apģērbu, tiek minēts fakts, ka ēkā blakus skolai izmitināti bēgļi, kuri šādu ģērbšanās stilu varētu nesaprast.

"Bēgļiem ir sava kultūra. Tā kā mūsu skola atrodas tieši blakus ēkai, kurā viņi izmitināti, lai izvairītos no pārpratumiem vajadzētu valkāt neuzkrītošu apģērbu," rakstījis skolas administrators, norādot, ka pārlieku atsedzošas blūzes, īsi šorti un svārki varētu izraisīt pārpratumus.

Saskaņā ar "The Local" pausto, šis pirmdien kļuva par vienu no visapspriestākajiem tematiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" Vācijā. Feministes norādījušas, ka šis skolas lēmums ir neadekvāts.

"Īso šortu aizliegums šajā karstajā laikā attiecas tikai uz meitenēm. Tik daudz par sociālajām vērtībām…" savā "Twitter" ierakstā paudusi sieviešu tiesību aktīviste Anne Vicoreka.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!