Foto: EPA/LETA

Kamēr pie Zviedrijas krastiem turpinās, iespējams, tehniskās grūtībās nonākušās Krievijas zemūdenes meklējumi, mediju uzmanība pievērsta aizdomīgam tankkuģim, kas teju nekustīgs pie Zviedrijas ūdeņu robežas atrodas jau kopš trešdienas.

Mediji spekulē, ka kuģis "NS Concord" varētu būt daļa no militāras izlūkošanas operācijas vai arī ir atrodas šādā pozīcijā, lai palīdzētu avārijas situācijā nonākušajai zemūdenei.

"Svenska Dagebladet" norāda, ka komerciālam kuģim šāda dīkstāve izmaksātu ļoti dārgi. Iepretim Stokholmai tas atrodas jau vairākas dienas un, piemēram, svētdien salīdzinājumā ar sestdienu pārvietojies tikai par 20 kilometriem.

Kuģa reģistrētais maršruts ved caur Dānijas šaurumiem uz Ziemeļjūru.

Kuģis pieder Novosibirskas kompānijai "Novo Ship", bet kuģo zem Libērijas karoga.

Zviedrijas portāls "dn.se" savukārt izpētījis, ka "Novo Ship" ietilpst Krievijas valsts uzņēmumā "Sovcomflot", kas ir viena no pasaulē lielākajām naftas loģistikas kompānijām.

"Sovcomflot" vadītājs ir Sergejs Franks - viens no Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmās valdības ministriem un ietilpst Putinam pietuvināto cilvēku lokā.

Franka dēls Gļebs ir precējies ar Putina drauga un multimiljonāra Genādija Timčenko meitu.

Kā ziņots, Krievijas Aizsardzības ministrija noliedz to, ka kāda Krievijas zemūdene būtu nonākusi avārijas situācijā.

Zviedrijas laikraksts "Svenska Dagebladet", atsaucoties uz "drošiem avotiem", ziņo, ka pie Zviedrijas krastiem, iespējams, avārijas situācijā nonākusi Krievijas zemūdene. Pēc tās ziņojuma pārtveršanas Zviedrija sākusi plašu militāru operāciju.

Oficiāli zināms, ka Zviedrijas bruņotie spēki kopš piektdienas Stokholmas salu arhipelāgā īsteno militāru "ārvalstu zemūdens aktivitātes" meklēšanas operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!