Foto: LETA

Vairāk nekā 60% vāciešu uzskata, ka Grieķijai ir jāaiziet no eirozonas, ja tā atteiksies pildīt starptautiskās finansiālās palīdzības nosacījumus, liecina ceturtdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Aptaujas rezultātus trīs nedēļas pirms Grieķijas pirmstermiņa vēlēšanām, kurās iespējama kreiso ekstrēmistu partijas SYRIZA uzvara, atklātībai nodevusi Vācijas sabiedriskā raidorganizācija ARD.

SYRIZA līderis Aleksis Ciprs paziņojis, ka gadījumā, ja viņa partija 25.janārī gaidāmajās vēlēšanās nāks pie varas, Grieķija pieprasīs starptautiskās finanšu palīdzības nosacījumu pārskatīšanu.

Kamēr 61% vāciešu izteicies, ka Grieķijai jāliek no eirozonas izstāties, ja tā atteiksies pildīt savas saistības, 53% aptaujāto atzinuši, ka grieķu aiziešana no kopējās valūtas telpas viņus vairs nebiedē.

Tikmēr vācu mediji ziņo, ka kanclere Angela Merkele neiebilstu pret Grieķijas aiziešanu no eirozonas. Lai gan Berlīne šīs ziņas noliedz, tas jau vairojis bažas par šāda iznākuma iespējamību.

ARD aptaujā, kurā telefoniski intervēti 1006 respondenti, arī noskaidrots, ka 68% vāciešu iebilst pret jebkādu Grieķijas parāda restrukturizāciju, kamēr tai atbalstu izteikuši vien 28%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!