Foto: Shutterstock

Marihuānas glabāšana no ceturtdienas kļūst legāla Vašingtonas štatā ASV. Tas notiek mēnesi kopš štata iedzīvotāji referendumā atbalstīja šo ieceri. Tagad ikviena vismaz 21 gadu veca persona drīkst glabāt 28 gramus marihuānas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tomēr apreibinošo vielu ir aizliegs smēķēt publiskās vietās. Tāpat štatā vēl vismaz gadu nebūs iespējas legālai marihuānas iegādei, norāda BBC.

Vašingtonas štatā kopš 1998. gada “zālītes” smēķēšana ir atļauta medicīniskos nolūkos. Tomēr gan Vašingtonas, gan Kolorado štata iedzīvotāji referendumos novembrī nobalsoja par šis narkotikas plašāku legalizāciju, lai gan tas ir pretrunā ar ASV Federālo likumu.

Štata amatpersonas norāda, ka būs nepieciešamas vēl laiks, lai izveidotu štata regulētu un kontrolētu narkotiku aprites sistēmu, kas no marihuānas tirgus ļautu palielināt nodokļu ieņēmumus.

Vašingtonas štata federālā prokurore Dženija Durkana gan norāda, ka marihuānas audzēšanu, glabāšanu un tirdzniecību jebkuros daudzumos aizliedz federālais likums, neatkarīgi no tā, kādi likumi stājas spēkā štatā.

Marihuāna ir iekļauta tajā pašā kategorijā, kur kokaīns, heroīns un metamfetamīns, un tikai Kongresam ir tiesības to mainīt, uzsver Durkana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!