Foto: F64
Sieviešu ordinēšana Romas katoļu baznīcas priesteru kārtā ir "noziegums pret ticību", ceturtdien paziņoja Vatikāns, publiskojot lielu skaitu jaunu disciplināru noteikumu.

Tāpēc lietas par "mēģinājumiem ordinēt sievietes" tiks nodotas Vatikāna Ticības doktrīnas kongregācijai (CDF) - bēdīgi slavenās inkvizīcijas pēctecei, teikts Vatikāna paziņojumā.

Jaunie noteikumi sieviešu ordināciju līdz ar pedofiliju ierindo "vissmagāko noziegumu" skaitā. 2007.gada DCF dekrētā, kurš papildināts ar jaunajiem noteikumiem, bija noteikts, ka tie, kuri mēģinājuši ordinēt sievietes, kā arī pašas sievietes, uz kurām tas attiecies, nekavējoties ekskomunicējami (izslēdzami no baznīcas).

Kā ziņots, Vatikāns ceturtdien izdeva jaunus noteikumus par seksuālajiem pārkāpumiem, dodot rīkojumu paātrināt vissteidzamāko baznīcas struktūrās atklāto pedofilijas lietu izmeklēšanu, vienlaikus paaugstinot noilguma termiņu līdz 20 gadiem pēc brīža, kad upuris sasniedzis 18 gadu vecumu.

Vatikāna pārstāvis Federiko Lombardi uzsvēra, ka sieviešu ordinācija ir "noziegums pret sakramentiem", bet pedofilija esot "noziegums pret morāli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!