Foto: AFP/Scanpix

Desmitiem tūkstoši cilvēku ASV Ņujorkā pēc vētras ”Sendija” ir palikuši bez mājām, kuras tiem būs nepieciešamas, sākoties lielākiem saliem, atsaucoties uz Ņujorkas amatpersonu paziņojumi, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Cilvēki, kuri pagaidām mitinās teltīs, lai sargātu savas pussabrukušās mājas no zagļiem, laikam kļūstot vēsākam, tajās mitināties vairs nevarēs. Arī tie, kuru mītnēs vētra izpostījusi apkures un ūdens sistēmas, būs spiesti meklēt apmešanās vietas. Cilvēki, kuri līdz šim atteicās pamest savas mājas, būs spiesti to darīt, uzskata Ņujorkas amatpersonas.

Runa varētu būt par 30 000 līdz 40 000 cilvēku, lēsis lielpilsētas mērs Maikls Blumbergs. ”Salā jūs varat nomirt, savukārt sildoties ar svecēm un ugunskuriem, jūs varat izraisīt ugunsnelaimes,” ņujorkiešus uzrunājis mērs.

Blumbergs mudinājis iedzīvotājus, kuri palikuši bez pajumtes, vērsties pēc palīdzības. ”Ja jūs nezināt, kurp doties, tad pieejiet pie policistiem, kuri patrulē ielās un viņi jums palīdzēs,” mudinājis metropoles mērs, uzsverot to, cik pilsētai ir svarīga iedzīvotāju drošība.

Tiek prognozēts, ka jau pirmdien temperatūra Ņujorkā būs zem nulles atzīmes.

Pilsētā prognozē arī sabiedriskā transporta krīzi, jo jau pirmdien daudzi atkal dosies uz darbu un mācībām. Taču, ņemot vērā degvielas krīzi, cilvēki lielākoties pārvietosies ar sabiedrisko transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!