Foto: Kadrs no video
Čečenijas galvaspilsētā Groznijā ceturtdien izcēlās kaujinieku un drošības spēku sadursmes, kurās ir bojāgājušie, ievainotie, kā arī nodarīts postījums ēkām. Spraigie notikumi fiksēti aculiecinieku un mediju videoierakstos.

Saskaņā ar jaunākajiem Krievijas Pretterorismas komitejas datiem operācijā pret kaujiniekiem gājuši bojā 10 un ievainoti 28 drošībnieki. Kaujinieki bijuši patvērušies Preses namā un kādā skolas ēkā.

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ceturtdien paziņoja, ka specoperācija Groznijā ir noslēgusies un likumsargiem ir deviņi kaujinieku līķi, bet pārējie nemiernieki tiek meklēti, ziņo "Korrespondent.net".

Par spīti Kadirova paziņojumam, aculiecinieki ziņo, ka dažādos pilsētas rajonos joprojām dzirdama šaušana, ziņo "Kavkazcenter.com".

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka naktī uz ceturtdienu dokumentu pārbaudes laikā kaujinieki, kas brauca trīs automobiļos, ceļu kontrolpostenī nošāva piecus policistus, bet pēc tam Groznijas centrā patvērās Preses namā un kādā skolā.

Paši kaujinieki izplatījuši videopaziņojumu, kurā viņi ziņo par masveidīgu iekļūšanu Groznijā. Operācijā piedalās vairāki desmiti cilvēku, bet Čečenijas drošības spēku pusē ir smagi zaudējumi, cietusi arī pretinieka militārā tehnika, norāda kaujinieki.

Groznijā klīst baumas, ka pilsētā iebrukuši 400 kaujinieku. Par to ir arī daudz ziņojumu sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!