Foto: Kadrs no video

Ukrainas austrumu reģionos, kur vairākās pilsētās valdības un drošības iestāžu ēkas pēdējās dienas ir ieņēmuši prokrieviski kaujinieki, novērota pastiprināta Ukrainas armijas vienību pulcēšanās.

Ukrainas valdība ir paziņojusi, ka notiek pretterorisma operācija pret bruņotajiem separātistiem. Ieskats par Ukrainas spēku ierašanos reģionā gūstams arī internetā publicētajos video.

Pie Doņeckas prokrieviskie aktīvisti cenšas apturēt militārās tehnikas kolonnu.

Draudzīgāk bruņutehnikas kolonnu sagaida pie Slovjanskas.

Karavīru pulcēšanās pie Izjumas.

Aktīvisti aptur tanku pie Slovjanskas.  

Ukrainas kaujas lidmašīna debesīs pie Kramatorskas. Tas noticis laikā, kad Ukrainas spēki atguva kontroli pār separātistu ieņemto Kramatorskas lidostu.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!