Trešdien no Harkovas uz Nīderlandi nosūtīta pirmā lidmašīna ar pagājušajā nedēļā Ukrainā notikušās Malaizijas avioreisa MH17 katastrofas upuriem.

Ukrainas valdības spēku kontrolētās Harkovas lidostā nogādāti aptuveni 40 lidojumam sagatavoti zārki ar bojāgājušajiem, kas pavadīti vienkāršā ceremonijā, ziņo raidsabiedrība BBC.


Vilciens ar katastrofas upuriem no prokrievisko kaujinieku kontrolētās teritorijas Harkovā ieradās otrdien.

Nīderlandē, kura katastrofā zaudēja 193 pilsoņus, trešdien ir sēru diena. Lidmašīnu ar pirmajiem katastrofā bojāgājušo ķermeņiem ierodamies sagaidīs karaliskā ģimene un premjerministrs Marks Rute.Mirstīgās atliekas tad nogādās armijas bāzē, kur notiks to identificēšana. Tas varētu ilgt mēnešiem.

Vēstīts ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā notriekta reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Lidmašīnā atradušies 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi. Saskaņā ar "Malaysia Airlines" datiem reisā lidoja 193 nīderlandieši, 44 Malaizijas pilsoņi, 27 austrālieši, 12 indonēzieši, 10 briti, četri vācieši, četri beļģi, trīs filipīnieši, viens kanādietis un viens Jaunzēlandes pilsonis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!