Sestdienas rītā spēcīgs sprādziens satricināja kara pārņemto Ukrainas pilsētu Doņecku, kurā uzsprāgusi ķīmisko vielu rūpnīca.

Kā vēsta "dialog.ua", uzsprādzis esot viens no rūpnīcas cehiem. Pēc sprādziena notikuma vietā pacēlās sēņveida uguns stabs, bet sprādziena vilnis bijis jūtams vairāku desmit kilometru attālumā. Vēlāk Doņeckā gaisā bija jūtmama kodīga smaka, kas traucējusi iedzīvotājiem brīvi elpot.

Kā kļuva zināms vēlāk, viens no rūpnīcas cehiem eksplodējis pēc raķešu apšaudes. Viena no raķetēm trāpījusi cehā, bet pēc brīža eksplodējušas tur esošās sprāgstvielas.

Doņeckas mēra vietnieks Konstantīns Savinovs vietējiem medijiem paziņoja, ka vienam no rūpnīcas cehiem trāpījuši divi lādiņi, kas detonējuši tur esošās sprāgstvielas. Pēc Savinova teiktā, cehā bijuši rūpnieciskās sprāgstvielas pārpalikumi, tāpēc sprādziens "nav bijis tik liels", lai gan bija dzirdams visā pilsētā. "Paveicās, ka netrāpīja centrālajā noliktavā, kurā ir ap 2,5 tonnām sprāgstvielu. Tas cehs, kurš uzsprāga, bija praktiski tukšs. Cietušo nav," apgalvoja Savinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!