Četrus mēnešus kopš Malaizijas pasažieru avioreisa MH17 lidmašīnas notriekšanas virs prokrievisko kaujinieku kontrolētajiem Ukrainas austrumu reģioniem, ziņu aģentūru rīcībā nonācis iepriekš nepublicēts amatiera video no katastrofas vietas.

Iespējams, tie ir paši pirmie kadri pēc "Boeing 777" nokrišanas. Video uzņemts Hraboves ciemā, ziņo "ABC News".

Ciema iedzīvotāji ierakstā sākumā pieļauj, ka notriekta varētu būt Ukrainas armijas lidmašīna.

Vēstīts, ka "Malaysia Airlines" reisa Amsterdama  - Kualalumpura MH17 lidmašīnu "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja 17. jūlijā notrieca ar raķeti no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Lidaparāts nokrita netālu no Torezas, visi pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā.

Lielākā daļa pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi.

Pēc katastrofas izskanēja versija, ka lidmašīnas notriekta ar Krievijas piegādātu zenītraķešu kompleksu "Buk". Krievija un tās atbalstītie kaujinieki savu vainu noliedz, atbildību uzveļot Kijevai. Separātisti uzsver, ka to bruņojumā nemaz neesot bijusi "Buk" sistēma, lai gan fotogrāfijas, video un cilvēku liecības norāda uz pretējo.  

Sākotnējie izmeklēšanas rezultāti apstiprina, ka lidmašīna ir notriekta. 

Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots pagājušajās nedēļā aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atvainoties par Maskavas saistību ar lidmašīnas notriekšanu un izmaksāt kompensācijas 298 katastrofas upuru ģimenēm.

Ir pierādījumi tam, ka Krievija ir apbruņojusi prokrieviskos kaujiniekus, kuri notrieca lidmašīnu, nogalinot arī 38 Austrālijas pilsoņus, sarunā norādījis Ebots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!