Internetā publicēts video, kurā redzams, kā Izraēlas drošības spēku izšauta raķete sagrauj dzīvojamo māju Gazas joslā, pirms tam raidot mazāk jaudīgu raķeti pa ēkas jumtu.

Cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" uzskata, ka pirmais ir brīdinājuma šāviens un ir nosodījusi šo Izraēlas spēku "jumta klauvēšanas" taktiku, norādot, ka tas nekādā veidā nevar būt uzskatāms par "efektīvu brīdinājumu" cilvēkiem pamest telpas, vēsta raidsabiedrība RT.

Organizācija aicina ANO izmeklēt abu karojošo pušu pastrādātos pārkāpumus.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi nolēma aicināt Izraēlu un palestīniešus noslēgt pamieru un atsākt miera sarunas. Savukārt Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu piektdien paziņoja, ka Izraēla nepakļausies pasaules spiedienam un nepārtrauks pret Gazas joslu izvērsto militāro operāciju. 

Izraēlas uzlidojumos, kas sākās pirms piecām dienām, bojā ir gājuši vismaz 133 palestīnieši, ziņo avoti Gazas joslā. Savukārt Izraēla informē, ka kopš piektdienas tās teritoriju sasniegušas 43 raķetes.

Kopš otrdienas, kad Izraēla ar mērķi pārtraukt raķešu uzbrukumus tās teritorijai sāka ofensīvu, ir notikuši simtiem uzlidojumu un triecienu pa objektiem Gazā. Palestīniešu kaujinieki tikmēr turpina izšaut raķetes pa Izraēlas pilsētām, radot postījumus un ievainojumus.

Izraēla ir norādījusi, ka vajadzības gadījumā sāks sauszemes uzbrukumu Gazai un ir sākusi daļēju rezervistu mobilizāciju. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!