Kremļa preses dienests svētdien izplatījis video, kura kārtējo reizi izcelta Krievijas prezidenta Vladimira Putina vīrišķība un veselīgais dzīvesveids.

Baltā pieguļošā T-kreklā, sporta biksēs un skriešanas apavos tērptais Putins redzams kopā ar premjerministru Dmitriju Medvedevu vingrojam pie trenažieriem prezidenta Melnās jūras rezidencē pie Sočiem.

Pēc tam abi politiķi grilē gaļu un dzer tēju.

Šis ir jaunākais no Kremļa sabiedrisko attiecību gājieniem, kuros uzsvērta Putina vīrišķība un sportiskums. Prezidents iepriekš ir rādīts bez krekla jājam uz zirga, medījot tīģeri un lidojot ar virsskaņas lidmašīnu, kā arī darot daudz citu aktīvu lietu.

Krievijas ekonomiskās problēmas un rubļa kursa straujā krišanās ir mazinājusi Putina popularitāti tautas acīs, tomēr Krievijas līdera reitingi pēc Rietumu standartiem joprojām ir ļoti augsti.

Piektdien laikrakstā "Vedomosti" publicētas aptaujas rezultāti liecina, ka augustā par Putinu balsotu 72% iedzīvotāju – kritums no 76% maijā.

Saskaņā ar socioloģisko pētījumu organizācijas Levadas centrs datiem 2013. gada novembrī Putina popularitāte sasniedza 61% – zemāko līmeni kopš 2000. gada, kad viņš stājās amatā.

Bet 2014. gada sākumā, Krievijai anektējot Krimu un izvēršot kampaņu pret Ukrainu, Putina popularitāte strauji pieauga un pārsniedza 80%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!