Laikā, kad Eiropas Savienība (ES) piedzīvo lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām, Ungārija ir viena no valstīm, kas savu teritoriju aizsargā ar visradikālākajām metodēm – ceļot žogu uz izritinot dzeloņstieples uz valsts robežām.

Ungārijas armija videokrātuvē "YouTube" publicējusi video, kurā redzams, kā karavīri ar speciālo tehniku un rokām sagatavo vietu, izritina dzeloņdrāšu rituļus un ceļ žogu uz valsts robežas.

Ierakstā gan nav minēts, uz kuru valstu robežām tas uzņems, tāpat nav redzami migrantu un bēgļu pūļi, kas pēdējā laikā masveidā ierodas Eiropā. Ungārijas armija valts robežu apsargāšanā iesaistīta kopš 15. septembra.

Augustā Ungārija paziņoja, ka ir pabeigta žoga celtniecība uz 175 kilometrus garās robežas ar Serbiju, caur kuru valstī ieradās vairums pa Vidusjūru atceļojošo migrantu un bēgļu.

Foto: AFP/Scanpix

Pēc robežas ar Serbiju slēgšanas migrantu straume tika novirzīta uz Horvātiju. Tad Ungārija uzbūvēja 41 kilometru garu žogu arī uz robežas ar šo valsti un septembra beigās sāka būvēt žogu uz robežas ar Slovēniju, kā arī paziņoja par plāniem, lai ierobežotu nelegālo robežšķērsošanu, celt sētu arī uz robežas ar Rumāniju.

Foto: AP/Scanpix

Vēstīts, ka Eiropas Savienība (ES) cenšas tikt galā ar migrantu un bēgļu pūļiem, no kuriem daudzi cer nokļūt Vācijā. Eiropa pašlaik piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām.

Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Daudzi migranti un bēgļi atsakās reģistrēties Grieķijā un Ungārijā, kurās viņi ierodas lielā daudzumā, baidoties, ka tad viņus nelaidīs uz Vāciju un citām turīgām ES valstīm.

Lieli bēgļu pūļi ir ieradušies Grieķijā ar laivām no Turcijas, lai tālāk mērotu ceļu caur Maķedonijai, Serbijai un Ungārijai, un nonāktu Austrijā vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!