Otrdien cilvēku pūlis pie Ukrainas parlamenta ēkas Kijevā noķēris un atkritumu konteinerā iemetis deputātu - bijušo gāztā prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas biedru Vitāliju Žuravski, vēsta "Korrespondent.net".

Neapmierinātie ļaudis deputātu noķēruši mirkļi, kad viņš sēžu starplaikā iznācis no parlamenta ēkas. Cilvēki ierakstā politiķim pārmet, ka "tādu kā viņš dēļ" valstī līst asinis.

Šis Ukrainā nav pirmais tāda vieda gadījums. Nesen Odesā "Labējā sektora" biedri atkritumu konteinerā iemeta vietējo ierēdni.

Žuravskis ir pazīstams kā autors skandalozajam likumam par neslavas celšanu amatpersonām, ko parlaments pieņēma 16. janvārī, izraisot žurnālistu un Maidana aktīvistu protestus.

Likumu, kas paredzēja kriminālatbildību par neslavas celšanu, uzskatīja par vērstu pret miermīlīgajiem protestiem Kijevā. Likumdevēji šo normatīvo aktu drīz vien atcēla.

Bijušais Reģionu partijas biedrs tagad parlamentā darbojas kā neatkarīgais deputāts.

Vēstīts, ka otrdien Ukrainas parlamentā pieņemts likums par īpašas autonomijas statusa piešķiršanu Donbasam un kaujinieku amnestiju. Tāpat otrdien parlaments ratificējis Ukrainas asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!