Par vienu no šāgada galvenajām atrakcijām Harbinas Ledus un sniega festivālā Ķīnas ziemeļaustrumu provincē Heilundzjanā kļuvis 300 metru garais un krāsainu spuldzīšu izgaismotais ledus slidkalniņš, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Festivāla teritorija izrotāta ar lieliem ledus gabaliem, kas izzāģēti no netālu esošās upes - Sunhuadzjanas, kā arī ar dažāda veida gaismas objektiem. 

Apmeklētāji iecienījuši arī blakus garajam nobraucienam esošo 150 metru garo sniega celiņu. Daudzi festivāla viesi vairākas stundas stāvējuši garās rindās, lai nobrauktu pa vienu no celiņiem. 

Harbina, kur ziemas sezonā gaisa temperatūra mēdz nokrist līdz par -30 Celsija grādiem, ir viena no aukstākajām provinču galvaspilsētām ziemeļaustrumu Ķīnā. Taču par spīti aukstumam, cilvēki uz festivālu ieradušies pat no Ķīnas dienvidiem, lai piedalītos dažādās atrakcijās un nobaudītu vietējos saldumus.

Harbinas Ledus un sniega festivāls nodibināts 1985. gada janvārī un ir viens no zināmākajiem šāda veida festivāliem pasaulē. Citi zināmi ledus un sniega festivāli norisinās Japānā, Kanādā un Norvēģijā. 

Šogad Ledus un sniega festivāls sākās 5. janvārī un ilgs līdz marta mēneša beigām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!