Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien Krievijas televīzijas kanāls "Rossija 24" vienā no programmas "Speciālais korespondents" sižetiem par "izvirtušajiem Rietumiem" demonstrējis viltotus kadrus, pieņemot samontēto parodijas ierakstu par reālu notikumu, liecina kādu aktīvistu internetā ievietotais video.

Sižetā ir stāstīts par Bērnu aizsardzības dienesta darbu Norvēģijā, ko pavadīja fragmenti ar stāstījumu par eiropiešu izlaidību un par bērnu dzimumaudzināšanu, kas graujot dzimumu stereotipus. Tēžu ilustrēšanai kanāls izmantoja fragmentu, kurā nezināma zēna vecāki izdekorējuši viņa guļamistabas sienu ar atkailinātu vīriešu fotogrāfijām.

"Aiz okeāna aizgūta tikumu erozija, laulības definīcijas izplūšana – Eiropa paklausīgi ņem piemēru no ASV. Vai tiešām tā vajadzētu izskatīties bērnu istabai?" aizkadrā jautā kanāla diktors.

Nu noskaidrots, ka video fragments, ko izmanto Krievijas kanāls, pirmoreiz parādījies 2012. gada 12. novembrī. To publicēja reklāmas uzņēmums "Fathead", kas nodarbojas ar vinila uzlīmju ražošanu telpu dekorēšanai. Šā video oriģinālierakstā zēna istabas sienu rotā liels automašīnas zīmējums, nevis atkailināti vīrieši.

Amatieru video ar mazā zēna reakciju par viņa jauno istabas dizainu reklāmas kompānija "Fathead" nolēma izmantot savos nolūkos, publicējot to savā "Youtube" kanālā. Ieraksts kļuva visai populārs, un tam izveidotas daudzas parodijas, kur vienu no tām televīzijas kanāls pieņēmis par oriģinālierakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!