Internetā publicēts video, kurā krievu kaujinieks no Ukrainas sūta sveicienus Krievijai un dzimtenē palikušajai ģimenei.

Ar ložberi bruņotais kungs atklāj, ka ir no Rostovas Krievijā un sveicina kādu "Juļku", norādot, ka viņu mīl. Vīrietis sola mīļotajai atgriezties, kā arī mierina vecākus, ka ar viņu viss ir kārtībā.

Izdzirdot Rostovas pieminēšanu, kadrā parādās cits kaujinieks, kurš arī esot no Rostovas apgabala. Vīri norāda, ka pošas kaujai, turklāt ložmetējnieks atklāj, ka viņa ierocis arī ir "Juļiņka" un nekad nav pievīlis.

Vēl viens vīrs kameras priekšā pastāsta, ka ir jakuts no Sibīrijas pilsētas Tomskas. Fonā kāds kaujinieks garāmejot noskaita musulmaņiem raksturīgo saucienu - "Allahu Akbar".

Noslēgumā viens no Rostovas iedzīvotājiem sola, ka kaujinieki neapstāsies, kamēr nesasniegs Elbu.

Šī nav pirmā reize, kad parādās liecības par krievu kaujinieku un algotņu darbību Ukrainas austrumos.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!