Pieci cilvēki gājuši bojā un trīs hospitalizēti, kad pirmdien apšaudīta veco ļaužu mītne prokremlisko kaujinieku kontrolētajā Luhanskā, ziņo "Korrespondent.net", atsaucoties uz iestādes darbiniekiem.

Telekanāls "Luhansk 24" internetā publicējis video sižetu, kurā redzamas apšaudes sekas un bruņoti cilvēki, pēc visa spriežot, prokrieviskie kaujinieki.

"Korrespondent" nesniedz informāciju, kura karojošā puse tiek vainota apšaudē, bet norāda, ka Ukrainas amatpersonas iepriekš paziņoja, ka pretterorisma operācijas spēki dzīvojamos kvartālus neapšaudot. 

Tikmēr kaujinieki konflikta laikā tikuši apsūdzēti par savu pozīciju un ugunspunktu izvietošanu dzīvojamos rajonos un pat apdzīvotās daudzdzīvokļu ēkās, apgrūtinot Ukrainas spēku iespējas atbildēt ar uguni. 

Kopš konflikta sākuma Luhanskā bojā gājuši 93 mierīgie iedzīvotāji.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!