Krievijas galvaspilsētas Maskavas Zinātniskās informācijas un sociālo zinātņu akadēmiskā institūta bibliotēkas ugunsgrēkā bojāti 15% jeb pusotra miljoni ēkā esošo eksemplāru, vēsta "Itar-Tass".

Jau ziņots, ka piektdien vēlā vakarā izcēlies ugunsgrēks Maskavas Zinātniskās informācijas un sociālo zinātņu akadēmiskā institūta bibliotēkā. Lai arī ugunsdzēsēji ieradušies piecas minūtes pēc izsaukuma, liesmas jau pārņēma ēkas otrā un trešā stāva lielāko daļu.

Uz vietas strādāja 62 ugunsdzēsēju brigādes 217 cilvēku sastāvā, kas centās nodzēst ugunsgrēku divus tūkstošus kvadrātmetrus lielā platībā. Dzēšanas darbi noritēja gandrīz diennakti. Tiek ziņots, ka degšanas laikā noticis daļējs stāva nobrukums viena tūkstoša kvadrātmetru platībā.

Pēc glābēju teiktā, cietušo nav, un izdevies izglābt vairākas retas grāmatas, kas atradušās bibliotēkā.

Bibliotēkas direktors Jurijs Pivovarovs pateicās glābējiem par grāmatu izglābšanu. Viņš norādījis, ka šajā bibliotēkā atrodas ap 10 miljoniem grāmatu vienību, un tā ir ceturtā lielākā bibliotēka Krievijā.

Lielāko daļu grāmatu tika atvestas pēc Otrā Pasaules kara trofeju statusā – starp tām grāmatas ekonomikas, filozofijas grāmatas u.c.

Notikuma vieta ir norobežota. Pie ēkas dežūrē policija, lai neļautu marodieriem iekļūt bibliotēkā, norāda "RIA Novosti".

Pašlaik tiek skaidroti ugunsgrēka iemesli un iespējamie zaudējumi. Pagaidām netiek izskatīta versija par apzinātu dedzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!