Simtiem migrantu otrdienas rītā pulcējas Budapeštas centrālajā dzelzceļa stacijā, lai ar vilcieniem dotos uz Austriju un Vāciju, vēsta aģentūra "Reuters".

Migranti, no kuriem vairums bēg no pilsoņu kara Sīrijā, cer, ka tiks ielaisti Austrijā, lai tālāk tiktu uz Vāciju, kas ir viņu populārākais galamērķis.

Pirmdien Austrijas varasiestādes izlaida cauri vismaz četrus vilcienu sastāvus, kuros brauca liels skaits migrantu no Ungārijas. Pašlaik Eiropas Savienībā (ES) ir spēkā noteikumi, ka patvēruma meklētājiem jāpaliek tajā valstī, kurā viņi pieprasījuši patvērumu. Tomēr vairums migrantu negrasās palikt Ungārijā, bet gan vēla nokļūt turīgākās Eiropas valstīs.

Daudz citu migrantu, kuriem nav naudas vilciena biļetēm vai nepieciešamo dokumentu, redzami guļam teltīs un zem klajas debess stacijas apkārtnē, novēroja "Reuters".

Ungārija ir viena no ES valstīm, kas saskaras ar iepriekš nepieredzētu migrantu pieplūdumu. Bēgļi no Tuvajiem Austrumiem caur Turciju mēdz pārcelties uz Grieķiju, tad caur Balkāniem cenšas iekļūt Eiropas Savienībā.

Lai mazinātu migrantu pieplūdumu, Ungārija sākusi būvēt žogu uz robežas ar Serbiju.

Šogad Ungārijā iekļuvuši jau vairāk nekā 100 000 migrantu – daudzi no tiem bēgļi, kuri glābjas no konfliktiem Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!