Apgāžoties diviem tilta rekonstrukcijas darbos iesaistītiem ceļamkrāniem, Nīderlandes pilsētā Alfenā sadragātas vairākas ēkas un šobrīd gruvešos noris glābšanas darbi, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Ceļamkrāni sadragājuši četras dzīvojamās ēkas un divus kanāla malā esošos veikalus, vēsta medijs "Netherlands Times".

Kāds aculiecinieks notikušo iemūžinājis video. Tajā redzams, kā ceļamkrāni pārvieto lielu tilta konstrukcijas daļu, kad pēkšņi viens no celtņiem sasveras un uzgāžas ēkām, līdzi aizraujot arī otru ceļamkrānu.

Saskaņā ar Nīderlandes mediju ziņoto, glābšanas dienestu darbinieki no drupām izglābuši vienu cilvēku un šobrīd nav zināms, vai zem gruvešiem ir vēl kāds.

Sākotnēji izskanēja informācija, ka negadījumā ievainoti vismaz 20 cilvēki, taču, kā ziņo BBC, šāds ievainoto skaits tika prognozēts, aplēšot, cik cilvēku, iespējams, bijis ēkās.

Glābšanas darbos iesaistītas smagās tehnikas vienības, Nīderlandes raidsabiedrībai NOS pastāstījis vietējo ugunsdzēsēju pārstāvis Tons Kots.

Pilsētas vicemērs Keis van Velze norādījis, ka būtiskākais ir pārmeklēt gruvešus un atrast upurus, ja tādi ir: "Mēs sāksim meklēt cilvēkus zem gruvešiem – upuri ir mūsu prioritāte. Taču pastāv sabrukšanas draudi, tādēļ vispirms mums jāpārbauda ēku un celtņu stabilitāte."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!