Nīderlandē trešdien visā valstī ir noteikta sēru diena, godinot 193 šīs valsts pilsoņus, kuri gāja bojā virs Ukrainas austrumiem notriektajā Malaizijas lidsabiedrības pasažieru lidmašīnā.

Trešdien Nīderlandē ieradīsies lidmašīna ar pirmajiem katastrofā bojāgājušo ķermeņiem, kurus nelielā ceremonijā izvadīs no Ukrainas pilsētas Harkovas.

Lidmašīnu Nīderlandē sagaidīs karaliskā ģimene un premjerministrs Marks Rute. Mirstīgās atliekas tad nogādās armijas bāzē, kur notiks to identificēšana. Tas varētu ilgt mēnešiem, norādīja Rute.

Malaizijas pasažieru lidmašīna, domājams, notriekta kļūdas dēļ, otrdien preses konferencē paziņoja ASV izlūkošanas amatpersonas.

Tikmēr pastāv bažas, ka promaskavisko kaujinieku kontrolētajā katastrofas vietā notiek pierādījumu falsificēšana.

Vēstīts ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Lidmašīnā atradās 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi. Saskaņā ar "Malaysia Airlines" datiem reisā lidoja 193 nīderlandieši, 44 Malaizijas pilsoņi, 27 austrālieši, 12 indonēzieši, 10 briti, četri vācieši, četri beļģi, trīs filipīnieši, viens kanādietis un viens Jaunzēlandes pilsonis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!