Jaunā "Radio Brīvā Eiropa" uzņemtajā videosižetā redzama ēka, kura jau iesaukta par "troļļu fermu". Tajā visu diennakti cilvēki strādā, lai veidotu pozitīvu Krievijas tēlu un grautu Rietumnieku ticību savām valstīm.

Video sākumā redzams, kā vēlā vakarā jauna maiņa aizstāj iepriekšējo. "Radio Brīvā Eiropa" intervētā Ludmila pati agrāk strādāja šajā iestādē, kurā viņu, gluži kā daudzus citus jaunus cilvēkus, piesaistīja ļoti labais atalgojums.

Viņa stāsta, ka tā saucamo troļļu pamata uzdevums ir vēstīt, ka Krievijā viss paliek tikai aizvien labāk, bet, ja tēma ir par ASV, tad jāuzsver tas, kas jau tagad ir slikts un jāuzsver, ka paliks tikai sliktāk.

Pirmā uzmanību reālu "troļļu fermu" eksistencei pievērsa avīze "Novaja Gazeta". Laikrakstā tika publicēti simtiem segvārdu, ar kuriem troļļi pauda savu viedokli interneta vidē, galvenokārt komentāru sadaļās.

"Viņu galvenie varoņi ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu," stāsta "Novaja Gazeta" žurnāliste Liāna Hačatrjana. Viņa skaidro, ka šobrīd galvenā tēma ir veidot negatīvu skatu uz Ukrainas politiku.

Medijs norāda, ka nav paredzams, cik ilgi šāda propagandas sistēma vēl tiks turpināta, taču jau šobrīd esot cietusi uzticībai žurnālistikai kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!