Vairākos Doņeckas rajonos dzirdami šāvieni un sprādzieni, atsaucoties uz vietējās pašvaldības ziņojumu vēsta aģentūra UNIAN.

"Līdz pulksten 18.30 situācija pilsētā ir ļoti saspringta," atzīst pašvaldība. Ziņojumā teikts, ka divas brigādes veica remontdarbus bojātās elektrības padeves līnijas Kijevskas, Kujbiševskas, Kirovas un Petrovskas rajonā. Atsevišķos ciematos elektrība atjaunota pilnā apjomā, piemēram, Oktjabrskas ciematā atjaunota elektrības padeve 200 ēkās.

Otrdien vairākos Doņeckas rajonos veikti gāzes padeves atjaunošanas darbi. Tiek ziņots, ka bez gāzes Doņeckā joprojām paliek 28 uzņēmumi un 988 abonenti, no kuriem 540 ir privātā sektora ēkas.

Pēc pēdējiem ANO datiem, konflikta laikā cietuši gandrīz 3200 civiliedzīvotāju, bet vairāk 8000 ir ievainoti. 

Jau vēstīts, ka Ukrainas – Krievijas pierobežā notiek Krievijas karaspēka pārgrupēšanās, lai gan daļa karavīru Ukrainu pametuši, to vietā ievestas citas vienības. Kaujas joprojām turpinās, un pirmdien Ukrainas pretterorisma operācijas spēki apturējuši prokrievisko kaujinieku un Krievijas karavīru virzīšanos Mariupoles un Novoazovskas virzienā

Otrdien aģentūra UNIAN vēstīja, ka prokrievisko kaujinieku gūstā Austrumukrainā joprojām atrodas aptuveni 700 Ukrainas karavīru, bet vēl 1700 cilvēkus meklē viņu tuvinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!