Foto: AFP/Scanpix
Šķērsojot Vidusjūru, Eiropā šogad ieradies jau vairāk nekā pusmiljons bēgļu un migrantu, otrdien paziņoja ANO.

Kopējais kopš 1. janvāra Vidusjūru šķērsojušo bēgļu un migrantu skaits ir aptuveni 515 000. ANO atzīmē, ka 54% no tiem ir sīrieši.

383 000 no migrantiem ieradušies Grieķijā, bet 2980 bīstamajā ceļā pazuduši. No Grieķijā iebraukušajiem sīrieši veido 71%.

Četrus gadus ilgstošā kara rezultātā Sīriju ir pametuši aptuveni četri miljoni cilvēku, bet vairāk nekā septiņi miljoni pametuši mājās un meklējuši patvērumu citur valsts iekšienē.

Vēstīts, ka Eiropas Savienība (ES) cenšas tikt galā ar migrantu un bēgļu pūļiem, no kuriem daudzi cer nokļūt Vācijā. Eiropa pašlaik piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām.

Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Daudzi migranti un bēgļi atsakās reģistrēties Grieķijā un Ungārijā, kurās viņi ierodas lielā daudzumā, baidoties, ka tad viņus nelaidīs uz Vāciju un citām turīgām ES valstīm.

Lieli bēgļu pūļi ir ieradušies Grieķijā ar laivām no Turcijas, lai tālāk mērotu ceļu caur Maķedonijai, Serbijai un Ungārijai, un nonāktu Austrijā vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!