Tropiskās viesuļvētras "Airīna" ("Irene") skartajās teritorijās gājuši bojā 52 cilvēki, no tiem 44 ASV, trešdien informē aģentūra "Associated Press".

Nāves gadījumi fiksēti 13 ASV štatos. Ņujorkā ir deviņi bojāgājušie, Ņūdžersijā un Ziemeļkarolīnā, katrā seši. Astoņi cilvēki gājuši bojā Karību reģiona valstīs - Dominikānas Republikā, Haiti un Puertoriko.

Kanādā ir aizdomas par viena cilvēka nāvi. Kāds 81 gadu vecs vīrietis pazudis vētras laikā un vēlāk atrasts bezsamaņā. Viņš slimnīcā miris, taču vēl tiek noskaidrots, vai tieši vētra ir bijusi nāves izraisītāja.

Vētras radītos zaudējumus ASV teritorijā lēš uz 10 miljardiem dolāru (5 miljardiem latu). Daudzviet postījumu sekas vēl nav izdevies novērst. Tā Vermontā ir slēgti 260 autoceļi un 30 tilti. Vairākas apdzīvotas vietas Ņujorkas, Ņūdžersijas un Vermonta štatos plūdu dēļ ir izolētas no ārpasaules.

Starp Ņujorku un Filadelfiju ir traucēta vilcienu satiksme.

Tikmēr uz Karību reģionu un ASV virzās jauna tropiskā vētra "Katja". Tiek prognozēts, ka sestdien 3. septembrī tā var sasniegt trešās kategorijas orkāna spēku pēc Safira - Simpsona skalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!