Foto: DELFI

15 gadus vecais pusaudzis, kurš 27. oktobrī Igaunijas pilsētā Viljandi (Vīlande) mācību stundas laikā nošāva skolotāju, galvā dzirdējis balsi, kas pamudinājusi viņu uz noziedzīgo rīcību, par aizdomās turamā advokāta teikto ziņo portāls "Delfi.ee".

Šaušanas lietu izmeklējošā prokurore Kaire Hjanilene trešdien pēc aizdomās turētā nopratināšanas paziņoja, ka skolnieks savu nodarījumu nenožēlo. Tikmēr jaunieša advokāts Mihkels Gavers apgalvo pretējo.

"Pusaudzis pateica tieši, ka nožēlo savu rīcību. Tas ir ieprotokolēts. Tāpēc, manā vērtējumā, pēc tā arī jāvadās. Pretrunīgi apgalvojumi sēj nepamatotu naidu," uzskata Gavers. Pretrunīgais jaunieša teiktā vērtējums radies par to, ko viņš teicis pēc nožēlošanas, skaidro jurists.

Viņš teica, ka negribēja to darīt, turpina aizstāvis. "To darīt pavēlēja balss manā galvā," jaunieša teikto atstāsta Gavers.

Prokuratūra komentēt nopratināšanas laikā teikto atteicās, bet prokurore joprojām apgalvo, ka jaunietis nav patiesi un no sirds nožēlojis nodarīto, raksta "Delfi.ee".

Runājot par tēva atbildību, ar kura ieroci pusaudzis nošāva pasniedzēju, Gavers uzskata, ka vīrietis likumu nav pārkāpis, jo jaunietis pats sameklējis paslēpto seifa atslēgu un paņēmis ieroci.

Aizdomās turētais joprojām atrodas slimnīcā, kur viņš nogādāts otrdien veselības pasliktināšanās dēļ.

Jau vēstīts, ka 27. oktobrī Igaunijas pilsētā Viljandi stundas laikā 15 gadus vecs jaunietis nošāva skolotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!